Móricz János Kulturális Egyesület

"Ezt a történetet a világ minden nemzetének meg kell ismernie"

Belépés

Statisztika

321774
Ma80
A héten649
A hónapban823
Összesen321774

Ki olvas minket

Oldalainkat 50 vendég és 0 tag böngészi

Móricz János levelezése ajánló (pdf)

 A/4 formátum, 88 oldal – limitált kiadás

ISBN 978-615-00-2653-4     

Ára: 1200 Ft
Belföldi küldeményként: 1740 Ft
 
 
Ajánlás 
 
Sokszor bámultam már az esti csillagos égboltot azon tűnődve, hogy a távoli csillagok között az élet megannyi megnyilvánulása létezhet. 
Az, hogy egyedül vagyunk-e, sokunknak nem lehet kérdés, de az emberi szemszögből felfoghatatlan távolságok miatt vajon sikerülhet-e ezt valamikor megtapasztalnunk? Az ősi űrhajózás elméletének (paleoasztronautika) hívei szerint a múltban már meglátogattak minket e távoli világok lakói. Ezen elmélet úttörője volt Móricz János, aki már a ’60-as évek végén jelentést tett az ecuadori földalatti világban megbúvó leletekről, melyeket a helyi shuar törzs tagjai mutattak meg neki. Az általa Fémkönyvtárnak nevezett tudástár és az egyéb leletek értelmezése szerint a civilizációnk hajnalán egy kozmoszból érkezett, segítő faj egyengette a fejlődésünket, megalapozva a mai emberiség matematikai, csillagászati, építészeti tudását és talán az egykor globálisan szélesebb körben elterjedt ősi nyelvét is.
 
A kézzelfogható, mindenkit meggyőző tárgyi bizonyítékok, fotók hiánya miatt azonban Móricz János bejelentése és a hozzá kapcsolódó elméletei a mai napig megosztja a tudós társadalmat és az érdeklődő laikusokat egyaránt. Egy újabb fejezetéhez érkeztünk annak a munkának, melynek célja a kutató életrajzának, munkásságának feltárása, valamint – ami egyértelműen a legnagyobb kaland – állításai valóságtartalmának a tisztázása.  E levelek olvasásával a szerencsésebbek már az 1969-es hivatalos bejelentés előtt – és Erich von Däniken 1972-es vitatott híradásánál korábban – értesültek az ecuadori hírekről, így amellett, hogy izgalmas olvasmányok, kulcsfontosságúak a történet szálainak kibogozásához.
 
A megjelentetett dokumentumok legnagyobb része több forrásból elérhető ugyan a világhálón, de gyűjteményes alakban, nyomtatásban még nem jelent meg. A levelek tulajdonosainak, illetve kezelőinek támogatásával született meg ez a kis füzet. Külön köszönettel tartozunk Nádaljai Lászlónénak! A kiegészítő jegyzetek segítenek értelmezni a levélváltók baráti, rokoni, szakmai kapcsolatát. A Pataky Lászlóhoz írt válaszlevelei mellé csatoljuk Pataky Móricznak írt leveleit is, hiszen így jobban értelmezhető a kialakult munkakapcsolatuk. A rossz minőségű leveleknek csak a szövegét közöljük, elkerülve ezzel az esetleges értelmezési nehézségeket. Bízunk benne, hogy újabb adalékkal tudunk szolgálni olvasóinknak a kutató életútjának megismerésében!
 
 
Web: www.juanmoricz.hu
Facebook: A Tayos-barlang kutatása

 

Lap teteje

Copyright © 2015. Minden jog fenntartva - Móricz János Kulturális Egyesület.